"Обръщам се към демократичната общност - сега може да ви е приятно, че бият само по ГЕРБ, но ще дойде и вашият ред. Така сме паднали под турско робство, един по един са падали градовете и другите не са им се притичвали на помощ". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той посочи, че все още няма доказателства за твърденията за подслушвани политици и коментира думите на вътрешния министър Бойко Рашков, че ще подаде сигнал в прокуратурата срещу него.

„Никой не говори за програма, никой не говори за нищо друго, освен за ченгеджийските им номера. Вече мина една седмица, откакто беше обвинено правителството в послушване, или службите. И до ден днешен няма нищо реално, защото не е имало. Толкова се паникьосаха, че трябва много бързо да съшият нещо, да направят някаква компилация и дори ни нарекоха бивши хора. Трескаво търсят някой като онзи бизнесмен в комисията, който се оказа, че нито ме знае, нито ме познава и нищо от казаното от него не излезе вярно“, заяви Борисов в централата на партията.

„Като чувам, най-вероятно ще съм изял някой. На филета. Само това не са ми пришили“, добави той.

„Фабрикуват в момента, трябва да направят нещо, за да избягат от това, в което се натикаха“, допълни той. Според Борисов вече хората не вярват на обвиненията за подслушване.

По думите му това е правено в България през 1944 година. „Тогава дядо ми е бил кмет на село до София и са го пребили с тояги и са го убили и са написали в смъртния акт, че е починал от червен вятър“, припомни Борисов.

"Обръщам се към демократичната общност - сега може да ви е приятно, че бият само по ГЕРБ, но ще дойде и вашия ред. Така сме паднали под турско робство, един по един са падали градовете и другите не са им се притичвали на помощ", заяви още той.

Снощи стана ясно, че вътрешният министър Бойко Рашков ще подаде сигнал срещу бившия премиер Бойко Борисов в прокуратурата до края на следващата седмица. Причината - сигнал, който той е получил за прикриване на престъпления и заплахи към главния свидетел на тези престъпления. Това обяви Рашков късно снощи пред bTV и допълни, че ще го направи до края на следващата седмица.

Като причина вътрешният министър посочи сигнал, който е получил за прикриване на престъпления и заплахи към главния свидетел на тези престъпления. Заплахите са били отправяни директно от Бойко Борисов, каза Рашков пред bTV.

Думите му бяха казани часове след негово интервю пред телевизия „Евроком“, в което разказа за информация, която е получил за бившия премиер Борисов.

„Днеска пристигна при мен един човек, който ми разказа такива неща, че аз не знам в каква държава живеем… Ще ви кажа какво ми цитира този човек - нещо ужасяващо е, как му е казано, че има жена и деца, семейство, които няма да разберат дали не ядат неговото месо - вие чули ли сте такова нещо…“, каза Рашков за сигнала.