Среднощна полицейска гонка като на филм. Полицията четири часа преследва автомобил с трима старозагорци. 360-километрова гонка преминава през територията на Старозагорска и Пловдивска област. Тя започва след отказ да се спре за полицейска проверка и завърши с арест за тримата бегълци.

Малко преди 3.00 часа след полунощ патрул подава сигнал за рутинна проверка. Колата не спира и се насочва по магистрала „Тракия” и започва преследване. Около Чирпан е направен втори опит да бъде спрян – неуспешен. Ударена е полицейска патрулка.

Снимка: btvnovinite.bg

Преследването се прехвърля на територията на Пловдивска област, а след това обратно в Старозагорска. В Калофер автомобилът едва не удря пешеходец. Бегълците се отправят към Казанлък, където вече е направена полицейска блокада. Налага се колата да бъде спряна край село Ягода с устройство за принудително спиране - лента с шипове за пукане на гуми.

Снимка: btvnovinite.bg

Двама от пътниците са задържани на място. Единият от тях е криминално проявен. Водачът успява да избяга и е заловен след четиричасово издирване в района на мъглижкото село Шаново. Очакват го три обвинения - за неспазване на разпоредбите на органите на реда, за пътно хулиганство и за шофиране под влияние на метаамфетамини.

И тримата задържани са с адресна регистрация в старозагорското село Ракитница. Работата по случая продължава.