Шофьорът на преследвания през нощта от полицията автомобил е избягал, задържани са двамата му спътници. Това съобщи пред bTV главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Както ви съобщихме вече, гонката е започнала към 2:40 ч. тази нощ, след като пътуващите не се съобразили с указанията да спрат за рутинна проверка в Стара Загора.

Шофьорът на колата подминал пътните полицаи с висока скорост и се отправил по магистрала „Тракия” в посока Пловдив.

Край Чирпан последвал втори опит колата да бъде спряна, но и той бил неуспешен.

На моменти автомобилът се е движил с повече от 200 км/час. Пътуващите се отправили към Карлово и Казанлък. И в Казанлък шофьорът успял да избяга от органите на реда. От Раковски са отбили към Карлово. Минали са през Калофер и там за малко да прегазят пешеходец.

Автомобилът в крайна сметка е спрян между селата Ягода и Ръжена.

Първоначално информацията беше за изминати 200 км при преследването, но по-късно от полицията изчислиха, че разстоянието от Стара Загора през АМ „Тракия”, Раковски, Карлово, Калофер, Казанлък, Ягода и Ръжена е 360 км общо.

При задържането водачът е скочил от автомобила и е избягал, уточни главният секретар на МВР.

Задържаните са на 23 и 32 години. Единият е криминално проявен. Преди да бъдат спрени за рутинна проверка, те са били в казино и са пили алкохол. 

При преследването не е използвано оръжие, а само устройство за спиране на автомобила – лента с шипове за пукане на гумите, уточни Иванов.

В гонката са се включили много патрулки от областите Стара Загора и Пловдив, една от тях е ударена, но има само материални щети.

Двамата задържани засега отказват да дават показания.

В издирването на шофьора участват три следови кучета.