Застрахованите в „Олимпик” излязоха на среднощен протест пред парламента.

Точно в 00:01 ч. тази сутрин полиците им за „Гражданска отговорност” се оказаха невалидни заради фалита на кипърската компания. Протестиращите настояват полиците им да действат дотогава, докогато са сключени.

Заместник-председателят на Комисията да финансов надзор Ралица Агайн обаче коментира за bTV, че българската държава не може да отговори на това искане, защото съгласно кипърското законодателство застраховките спират да действат след публикуването в техния „Държавен вестник” на обявата за назначаване на ликвидатор, а това се случи вчера. 

„Българската държава не може да осигури това, защото съгласно кипърското законодателство застраховките спират да действат след публикуването в техния „Държавен вестник” на обявата за назначаване на ликвидатор. Тя е публикувана вчера”, заяви Агайн.

Вчера перничани се организираха час преди края на деня, докато застраховките им бяха все още валидни, за да могат законно да стигнат до парламента. Пред парламента стройна редица полицаи беше в готовност да посрещне протестиращите.  За да не нарушават закона, точно в полунощ те изгасиха двигателите на колите.

Два паяка се строиха в готовност да вдигнат колите, което промени и намеренията на перничани да ги оставят на жълтите павета. За следващата седмица се готвят нови протести,  този път пред КФН.