Първите две формации в парламента ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ в спор за парите за пътища. Вчера Конституционният съд обяви за противоконституционно решението, с което 47-о Народно събрание се е намесило при разплащането на „Агенция „Пътна инфраструктура“ със строителите.

Днес двете партии си размениха взаимни обвинения. Според народните представители от ГЕРБ „Продължаваме промяната“ не са поели отговорността за неподдържаните пътища.

Втората политическа сила пък обвини колегите си от ГЕРБ, че над 2 млрд. лева по време на тяхното управление са възложени за изпълнение на незаконни строежи.

„Някои от тези, на които им е платено на 100 процента за извършени дейности, се предлага отново да се плаща на 100 процента, на други се епредлагало да се плаща по неизвършени работи“, каза Николай Нанков от ГЕРБ.

„Много от фирмите са правили повече от едно задание, но другото нещо, което беше много важно за нас, е, че консорциумът, който на магистрала „Хемус“ изнесе в чували милиони левове, трябваше да получи 500 млн. от тези пари, които бяха спрени с решението на НС“, каза Настимир Ананиев от ПП.