Бавно се нормализира обстановката в Североизточна България след обилните снеговалежи и бурен вятър през изминалото денонощие.

Ситуацията в Добричко все още е критична. Пътища остават блокирани, а няколко населени места са без ток. Остава в сила частичното бедствено положение в Сувoрово. Населени места без електричество има и в други райони на страната.

Снимка: btvnovinite.bg

Обстановката в Добрич започва да се нормализира, но много бавно. Областта вече не е откъсната от света, след като беше разчистен пътя към Варна. Отворен е и пътят към Балчик, но там се пътува много трудно и има аварирали автомобили.

На пътя от Генерал Тошево се е образувала голяма колона от автомобили  и камиони в посока към Румъния. Около 12 ч. започнаха пропускането на колите две по две. Недостъпен остава пътят към Румъния при Кардам.

Снимка: btvnovinite.bg

Двете морски общини Шабла и Каварна също са откъснати от останалата част на страната, тъй като международният път не е разчистен. Единственият начин да се стигне до тях е по море, но и това е трудно в настоящия момент.

В болницата очакват пациентите на хемодиализа от двете морски общини да пристигнат. Надяват се, че това ще бъде осъществено, но след това те ще трябва да останат в лечебното заведение, защото няма да могат да бъдат транспортирани обратно.

Най-добрата новина засега е, че електроснабдяването вече е възстановено във всички селища.

В другата критична точка в страната – Суворово, където беше обявено частично бедствено положение, обстановката бавно се нормализира. Само два пътя в общината не са изцяло почистени. Местните власти се надяват бедственото положение да бъде отменено в ранния следобед.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!