В област Варна и Добрич е възстановено движението на моторни превозни средства до 12 т по пътя Варна - Добрич - Генерал Тошево.

Продължава разчистването на пътищата в община Суворово, където бе обявено частично бедствено положение.

Около 5 ч. беше направен процеп през преспите към село Дръндар. Очаква се да трасето да бъде отворен около 9 ч. В общината работят 10 снегопочистващи машини и се очаква да всички пътища да бъдат отворени в преди обяд.

Над 20 автомобили са били извадени от снежните преспи в района в сряда. Направени са доставки на храна и лекарства за хората в блокираните селища. Не се предвижда бедствената обстановка в общината да бъде удължена.

Все още голяма част от пътната републиканска мрежа в Добричка област е затворена за снегопочистване. Отворени са вече пътищата между Варна и Добрич, както и между Варна и Балчик. Най-добра е обстановката в района на Тервел, където вятърът е спрял най-рано и почит всички пътища са отворени, съобщиха от АПИ за bTV.

"През нощта не е имало бедстващи. За съжаление, след ограниченията имахме на много места коли, които заобикаляха организираните от полицията КПП-та и хвърляхме доста усилия да извеждаме и съпровождаме коли до град Добрич", заяви Георги Стратиев от АПИ.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!