Политическите сили в парламента посрещнаха с разнопосочни реакции новината за оставката на Цветан Цветанов. 

В разгара на кампанията пред избиратели в „Арена Армеец” Цветан Цветанов обяви: „Приятели имаме избори, които трябва да бъдат спечелени”. 

След спечелените избори дойде време и за промени. А човекът, който замести Цветанов като шеф на парламентарната група на ГЕРБ - Даниела Дариткова, направи и първия коментар.

Снимка: btvnovinite.bg

„Цветанов остава член на ГЕРБ. Премиерът и му благодари за работата за партията”, каза Дариткова.

Някои от коалиционните партньори на ГЕРБ не са изненадани.

„Очевидно натам се вървеше с цялата сага с Апартаментгейт. Такава развръзка беше очаквана”, смята Искрен Веселинов от ВМРО.

Но не всички в „Обединени патриоти” са на това мнение.

„В ГЕРБ ги оставчват. Въпросът е „Защо?”. Цветанов постигна пробив в смесените общини и постигна сериозни резултати и откъсна сериозен електорат от ДПС, той беше освободен, което говори за една предполагаме връзка между г-н Борисов и ДПС. Явно в нашето коалиционно семейство има друг член задкулисен”. Това заяви лидерът на НФСБ и депутат от Обединени патриоти Валери Симеонов. 

Реакция имаше и от пряснозавърналите се на работа БСП и лаконична такава от ДПС.

Снимка: btvnovinite.bg
„Всяка политическа партия си има свой устав и правила и си има свой вътрешнопартиен живот, ДПС никога не се е намесвала в партийния живот на партията”, категоричен е Хамид Хамид от ДПС.

Снимка: btvnovinite.bg
„Няма как да заличиш мазните отпечатъци от местопрестъплението дори ако накараш Цветан Цветанов да емигрира. С неговото оттегляне Апартаментгейт не стана по-малко актуален, терасите големи колкото футболни игрища не стават по-малко актуални”, заяви Александър Симов, депутат от  БСП за България.

Според социалистите оставката на Цветанов едва ли ще извоюва прошка за ГЕРБ от избирателите.