Цветан Цветанов подава оставка от всички ръководни постове в ГЕРБ, съобщиха от партията. Той остава редови член на партията.

Това се е случило след разговор с лидера на партията и премиер Бойко Борисов, се уточнява в съобщението.

Борисов приел веднага оставката и благодарил на Цветанов за свършената работа през годините.

Цветан Цветанов коментира чрез профила си във "Фейсбук:

"Скъпи приятели, днес подадох оставка от заеманите от мен ръководни позиции в ПП ГЕРБ. Искам сърдечно да ви благодаря за тези 13 години съвместна работа в ГЕРБ. Изградихме един функциониращ и работещ политически модел, който винаги се е водил само от обществените интереси на всяко едно населено място, на всяка община, н всеки регион, на България и нашите съграждани. Доказахме го с нашата силна евролиста, с чиято победа допринесохме за силна и обединена Европа. След разговор с лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов прецених, че по-правилното е да подам оставка. Обмислях това решение достатъчно дълго, но го правя днес, защото за мен ГЕРБ е на всички членове и симпатизанти. За мен беше важно да запазя хладнокръвие и мълчание по време на кампанията, защото изборната победа беше общата ни морална удовлетвореност от съвместната ни работа през годините".

Цветанов беше зам.-председател на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб.

След скандала с неговия апартамент в кв. „Изток”, от който започна „Апартамент гейт”, той подаде оставка като председател на парламентарната група на ГЕРБ и излезе от парламента.