Снегът парализира трафика на тирове и тежка техника и във врачанско. В посока Видин движението им бе спряно. Задръствания заради забуксувал камион с износени гуми станаха по път Е79 – край село Бели извор, както и на второкласния път за Оряхово,  в района на село Мраморен. В движението бе затруднено и от паднали върху пътното платно дървета.

Катастрофа затруднява движението между Враца и село Згориград. Кола се е движила с несъобразена скорост и се удря в автобус, който превозва работници. При инцидента няма пострадали, но са се образували задръствания.

Спряно е движението на тирове и камиони в посока към Видин.

Снимка: Маргарита Стефанова

По път Е-79 край село Бели извор има огромно задръстване от около 5 км, то е било предизвикано от камион, който е тръгнал с лоши гуми и е забуксувал. Докато бъде изтеглен обаче, край него се е образувала огромна колона от тирове.

Снимка: Маргарита Стефанова

Голямо задръстване има и в района на село Мраморен, което се намира на второкласния път за Оряхово. Там също има струпване на камиони, а от областното пътно управление са изпратили техника, за да вади закъсалите в снега превозни средства.

В Оряхово снежната покривка е най-дебела в областта и надхвърля 20 см.

Снимка: В. Конкурент

Мокрият сняг е съборил 30-ина дървета, които са паднали на пътното платно и пречат на трафика.

Снимка: В. Конкурент

Трафикът на леки и лекотоварни автомобили по направлението от Враца към Монтана и Видин се отбива  през Криводол, съобщиха от Областно пътно управление. Промяната се налага, за да може тежката техника да извади закъсалите и спрели тирове и камиони в района на село Бели извор.

Снимка: В. Конкурент

От Агенция „Пътна инфраструктура“ предупредиха още вчера шофьорите да не тръгват на път, ако не са готови за придвижване в зимни условия.

От пътната агенция обясниха, че пътищата се чистят, но авариралите превозни средства допълнително усложняват обстановката.