Петима души са задържани след размириците в Мездра. В сряда десетки близки на загиналото осемгодишно момче атакуваха къщата, в която е произведен фаталният изстрел.

Днес от прокуратурата предоставиха данни от разследването.

Пред bTV дядото на жертвата разказа, че на майката на другото дете е било позволено да напусне имота, което афектирало близките му.

„Тогава хората тръгнаха спонтанно да я търсят по улицата и се получи тая ексцесия, няма пипнат полицай, няма пипнато имущество на полицията“, разказа Тома Томов.

Но са счупени прозорци и коли. Част от недоволните нахлули в двора, в къщата не успели да влязат: „При нас са стигнали до сърцето ни и са го изтръгнали, при тях са стигнали до вратата и с това приключва всичко“, каза още Томов.

Според източници на bTV нито бащата, нито майката са били вкъщи по време на стрелбата, фатална за 8-годишното дете. А синът им е бил в двора. От прокуратурата съобщават.

„До настоящия момент са разпитани 16 свидетели, извършени са огледи и на други имоти в околни села. Иззети са мобилните апарати на привлечения като обвиняем баща, на съпругата и на малолетния им син, изискани са данни за проведените от тях разговори, назначени са експертизи, иззети са видеозаписи от общинските камери“, съобщиха от прокуратурата.

Дядото на убитото момче гарантира, че ексцесии повече няма да има, ако делото мине под разпореждането на окръжната прокуратура.

„Ръководството на Районна прокуратура-Враца няма да позволи нерегламентиран натиск върху магистрати и разследващите органи относно законосъобразността и пълнотата на провеждането разследване“, заявиха от обвинението.

Мездра продължава да е под засилена охрана – и полицейска, и от жандармерия. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!