Фатален удар между камион и пътнически микробус взе вчера три жертви, а 16 други пострадаха. Призори бусът се удари в камион, спрял между Елхово и Лесово. При инцидента загинаха шофьорът на буса и двама пътници.

Най-тежко пострадали са две жени, които със самолет "Спартан" бяха откарани в „Пирогов“. Нощта за тях е преминала спокойно, съобщиха от здравното заведение.

И двете пациентки остават със стабилни жизнени показатели. Продължават да са поставените под активно мониториране, реанимационен контрол и високоспециализирани интердисциплинарни грижи в Клиниката за интензивно лечение на "Пирогов", информират още от болницата.

„Те са с множество фрактури на малкия таз. Тежка патология, която за кратък период от време води до голяма кръвозагуба. Състоянието им е стабилно, подготвят ги за операция“, каза д-р Димитър Рунков, директор на ямболската болница.

Девет души са настанени в болницата в Ямбол.

„Четирима се намират в ортопедията с фрактури на долни и горни крайници. Трима души са с черепно-мозъчна травма и са настанени в хирургично отделение. Състоянието им е стабилно. Имат и повърхностни охлузвания на лицето и главата. Две жени са в централната реанимация“, обясни още директорът на болницата.

Шофьорът на тира е украинец. Той бе арестуван за 24 часа. Очаква се прокуратурата да му поиска по-тежка мярка и да му повдигне обвинение.

В микробуса са пътували 16 души, които отивали в Одрин на пазар. От сливенската фирма, организирала пътуването, отказаха да застанат пред камерата на bTV, но обясниха, че загиналият шофьор е опитен и че е познавал маршрута от години. Бусът е минал технически преглед, а пътниците са имали застраховки.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!