Пълна проверка на Граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“. За това се обявиха в парламента от "Продължаваме промяната".

Предложението за мащабна проверка се случва след разследване на bTV на границата, от което става ясно, че контролът по храните се извършва само от частна фирма, която прибира основните такси.

Разследването е от средата на май. Две седмици по-късно управляващите настояха за пълна ревизия на случващото се.

Една частна фирма на практика е монополизирала санитарния контрол, а държавата е прехвърлила контрола на нея.

Една частна фирма на практика е монополизирала санитарния контрол, а държавата е прехвърлила контрола на нея.

Според „Продължаваме промяната“ щетата за бюджета е за над 200 милиона лева. За това утре антикорупционната комисия ще изслуша всички страни, включително частната фирма и контролиращото министерство на земеделието.

В „Лице в лице“ по bTV заместник-министърът Иван Христанов заяви, че там са открили само 3 камери, насочени надолу, които никога не са работили и за 10 г. няма нито един запис.

На фона на този скандал, в зала също се стигна до остри реплики между властта и опозицията. Първо - защо не се облагат по-високите приходи от възобновяеми енергийни източници, какъвто проектозакон е бил внесен.

Последва атака и по темата за Северна Македония.

„Не България трябва да е предмет на натиск, а Македония Когато се държим като слугинаж, няма как да ни уважават“, заяви Костадин Костадинов.

„Пожелавам си опозицията да използва патоса си не, за да подклажда кризи, а за да решава проблеми“, каза Искрен Митев от „Продължаваме промяната“.

Темата за Македония ще бъде обсъждана на коалиционния съвет в петък вечерта.