Заловиха заподозрения за убийството на дете в сливенското село Сотиря. След продължила близо денонощие издирвателна акция мъжът е задържан.

21-годишният Мартин Трифонов, заподозрян за жестокото престъпление, е оказал съпротива при ареста и към момента е настанен в болница.

Жандармерия, военна полиция, граничари и планински спасители издирваха преполагаемия извършител.

Предстои да му бъдат повдигнати обвинения за убийството на 7-годишното момиченце по особено жесток начин, изнасилване и блудство.

Вчера около обяд жертвата и заподозреният за престъплението се засичат случайно в магазина на метри от къщата на детето. Магазинерът разказва, че Мартин Трифонов тръгва след момиченцето. По-късно дядото идва да търси детето. 

Магазинерът вижда полицай, който носи шише с ракия и разпознава бутилката, която по-рано самият той дал на задържания Мартин. 

Снимка: btvnovinite.bg

Търсенето на заподозрения се разгърна в широк перимерът около вилната зона на Сливен по пътя към село Сотиря.

Издирването продължава. Два часа по-късно мъжът е задържан с помощта на доброволци в покрайнините на селото. Оказва съпротива. 

Две от момчетата, които са участвали в операцията по залавянето на заподозрения за убийството на 7-годишно дете от Сливенско, споделиха пред камерата на bTV подробности от акцията. 

"Замерих го с едно дърво, обаче не успях да го уцеля, замерих го с един камък в гърба и като го видях и тръгнах след него и всички други подир мен тръгнаха и заобикаляха, чудиха се и накрая го хванаха там", обясни едно от момчетата, участвало в акцията. 

"Имаше продължително пресладване, той не изпълняваше никакви разпореждания, беше задържан един път, но успя да избяга. Наложило се е колегите да използват оръжие”, заяви главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов. 

"Обвинението ще бъде за убийство на малолетно лице с особена жестокост  и по особено мъчителен начин, освен това и за изнасилване на малолетната и за блудствени действия", заяви и окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов. 

Снимка: btvnovinite.bg

Задържаният Мартин Трифонов е приет в Сливенската болница и ще остане там за няколко дни по лекарска преценка. Има нараняания по краката, за които тепърва ще се уточнява дали са от огнестрелни рани или от гористата местност.

Полицията има данни, че близките на младия мъж са знаели какво е извършил, но не са информирали органите на реда.