Пастир от село Сотиря първи е задържал издирвания за убийството на 7-годишно дете Мартин Трифонов. Той е младо момче на име Ганчо и сподели подробности пред bTV за извършения от него граждански арест.

Мъжът заяви, че мъжът е привлякъл вниманието му, защото се е държал неестествено – веднага го подгонил.

Снимка: btvnovinite.bg

Мартин Георгиев оказал съпротива, но пастирът го повалил на земята. „Накарах го да се съблече и му казах: „Кажи сега, какво направи с това момиче, защо го унищожи?”. Ударих го два-три пъти, той отскочи и избяга”, допълни Ганчо.

Пастирът каза още, че веднага се е обадил на полицията.  

Само часове след нападението над 7-годишното момиченце, заподозреният извършител се среща с жена от селото и търси помощ от нея, а тя не предполага на кого ще даде хляб. Тя добавя, че мъжът е споделил, че е издирван от полицията, но не и защо.

По-късно вечерта жената разбира, че Мартин Трифонов се издирва за убийство и изнасилване на дете. 

На следващия ден жената отново се среща с беглеца. Този път вика мъжа си на помощ. Ганчо е с животните на паша и тръгва по следите на мъжа.

Снимка: btvnovinite.bg


По петите на заподозрения се включва и Диян. Той води полицаите, на местата, където може да се скрие беглеца. След близо 2 часа заграждане и претърсване – белезници щракват на ръцете на заподозрения.

Потаен и без задръжки - така описват хората в Сотиря 21-годишния мъж. Разказват, че ден преди жестокото престъпление, заподозреният закачал тяхното момиченце, на възрастта на убитото дете.

Жителите на Сотиря разказват още, че мъжът е стигнал и по-далеч - заплашил с убийство свой съселянин.

Снимка: btvnovinite.bg

Според полицията задържаният не е планирал престъплението. Не е употребявал алкохол, предпочитал е енергийни напитки. Предстоят да се направят и тестове за наркотици.

Снимка: btvnovinite.bg

В съдебното досие на 21-годишния мъж пише, че той вече е излежал присъда за блудство с малолетна. Това престъпление той е извършил, когато е бил на 14 години. Лежал е в затвора и за кражба.   

Предстои са му бъдат повдигнати обвинения за убийство и изнасилване