Медицинските сестри влязоха на среща с премиера Бойко Борисов, след като прекараха нощта навън и се заканиха да останат и втора, докато не се видят с него. 

А исканията на петия им национален протест остават непроменени - по-достойни условия на труд, реформа в системата и нов модел на финансиране на болниците.

Това е петият протест на здравните работници от началото на март досега. Малко след обяд при медицинските работници дойде министър Ананиев, който покани сестрите на среща с премиера през утрешния ден. 

Сестрите обаче решиха да останат. А малко след 17 часа получиха нова покана - още за днес. 

В началото те трябваше да влязат в МС в 18:30 часа, но чакаха лидера си - Мая Илиева. След като тя дойде, сестрите влязоха при премиера. 

В мрежата се появиха и снимки как Борисов ги очаква. Срещата беше изместена за днес,като причината беше публичното недоверие, че тя все пак ще се състои.

На срещата между прeмиера и сестрите присъства и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. По-късно се присъедини и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.