Прокуратурата повдигна две обвинения на майката от Перник, която малтретира детето си.

Вчера близка на семейството публикува видеоклип във „Фейсбук“, който показва насилието. Историята "взриви" обществото.

Снимка: bTV

Вероника е момичето, което публикува видеозаписа във „Фейсбук“. В него майката казва на детето: "Понеже баща ти не те обича, не обича и мен" и започва да го удря.

„Аз се разтреперих цялата, не можех да повярвам какво се случва и как може тя да го прави това нещо", споделя Вероника Латева, момичето, публикувало клипа.

Снимка: bTV

Вероника получила записа от приятел на бащата на детето.

"Много беше възмутен и ми прати клиповете. И искаше да се популяризират, така да го кажем“, каза Вероника. На въпрос дали не се е притеснила дали няма да навреди на детето, като урони достойнството му тя отговори:

Не, мисля, че по друг начин не стават нещата.

Снимка: bTV

Майката и бащата бяха задържани, а детето  временно настанено в приемно семейство.

"Това, което каза, е, че по този начин е искала да привлече вниманието на бащата, според нея той не се грижи достатъчно за тях и това е нейния начин да го предизвика да полага грижи за нея  детето", каза Румяна Герова, ДСП – Перник.

„Неговият страх (на бащата – б.р.)  еда не му отнемат детето, тъй като той го обичал, искал да полага грижи за него", заяви Албена Стоилова, говорител на Окръжна прокуратура – Перник.

Снимка: bTV

С видоезаписa как бие детето майката изнудвала бащата и в крайна сметка той останал да живее с нея с надеждата това да спре, разказва Вероника. И ни показва още клипове, на които се вижда насилие.

"За мен това е насилие над дете, което е непростимо независимо тя дали е в секта, дали е облъчена от някой или е влюбена", споделя Вероника.

От „Фейсбук“ профила на майката е видно, че тя е силно религиозна. На входната врата на дома на семейството е залепена Божия молитва. Пред социалните бащата обяснил, че майката е попаднала в религиозно движение преди около година. Дотогава се грижела добре за детето.

"Много рядко съм я виждал. Нещо набожна е, към секта ли е, какво е, що е, не знам", каза Методи Стефанов, съсед.

Майката е обвинена в телесна повреда и изтезание на детето. Предстои да се изясни психичното й състояние и дали може да носи наказателна отговорност. Бащата ще бъде освободен.