Семейството на жестоко пребитата жена във Враца е в шок. 45-годишна жена от Враца е била жертва на агресия от втория си съпруг, с когото са разделени и който е с ограничителна заповед да я доближава.

Той я е причакал в дома ѝ, след кеото са последвали шест часа на мъчения с юмруци, ритници и заплаха с оръжие. Жената е викала за помощ, но никой от съседите не се е притекъл. Мъжът счупил дори телефона ѝ, за да не може да извика помощ.

След посегателството се е опитал да избяга, но на другия ден е заловен, а впоследствие задържан под стража. Съдът постанови най-тежката мярка за задържане под стража за извършителя, който е криминално проявен и осъждан.

Повдигнати са му три обвинения – за закана за убийство, за нарушване на съдебна заповед и за нанасяне нас средна телесна повреда. Пострадалата е в болница. 

Мъжът се опитва да нападне жената първо в магазина ѝ по обед, но заключената врата я спасява, разказва майката на жертвата. „Той ѝ прави мимика, че ще я заколи с пръст на гушата, тя веднага вика полиция, но той бяга“, разказва майката на пострадалата, която крие името и лицето си.

Въпреки че незабавно е уведомен дежурен прокурор заради нарушената забрана да не я доближава жената на по-малко от 100 метра, насилникът не се отказва и изненадва жертвата в дома ѝ. 

„Това са шест мъчителни часа жесток побой, а за нея борба за живот, той вече вади пистолет и нож и ѝ казва „Няма да те убия, както съм ти обещал, подарявам ти живота, но не ме натопвай, защото ще пострада семейството ти“, допълва майката.

 

Във врачанската многопрофилна болница буквално спасяват живота на пострадалата. 

„Пациентката постъпи по спешност, в тежко състояние, с мозъчно сътресение, с политравма, с дихателна недостатъчност, с пневмоторакс вляво, който наложи оперативна намеса по спешност“, казва д-р Аделина Илиева, хирург в МБАЛ „Христо Ботев“ - Враца.

След като случаят добива гласност чрез bTV от прокуратурата също коментират.

„Мога да кажа, че това е абсолютно безскрупулно и дръзко  и затова единствената наша реакция е своевременно установяване и задържане. Апелирам към жертвите на домашно насилие да не се страхуват, да сигнализират на органите на МВР“, коментира Емилиян Костов, заместник-районен прокурор във Враца.