Жестоко убийство в Шумен. 31-годишен мъж преби до смърт жената, с която съжителства. Престъплението е станало в един от крайните квартали на града, съобщава БГНЕС. Жената е загубила живота си след жесток побой в близка гора, а сигнал престъплението е подал извършителят.

Първоначално той е заявил пред полицията, че тя е пострадала, след като паднала по време на разходка.

Жертвата е на 45 г., съседи споделят, че двамата са имали и предишни скандали. От полицията уточняват, че в нощта на престъплението те са употребили алкохол и са изплеснали на разходка.

„По негови думи – тя е падала, ставала и така са получени нараняванията. Прибрали се в дома си и на сутринта, след като той е забелязал, че тя не може да стане – извикал медицинска помощ. Това е неговата първоначална версия. При извършения оглед е установено, че жената има множество травматични увреждания – счупени ребра, охлузвания по крайниците, тялото и главата", съобщи ст. комисар Ялчън Расим, директор ОДМВР-Шумен. 

Мъжът признал, че по време на разходката между тях е възникнал скандал, който прераснал в побой. Той е обвинен в умишлено убийство, извършено в условията на домашно насилие и по начин, особено мъчителен за жертвата начин. 

Основният мотив е ревност. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа. Уважено е искането на Окръжна прокуратура- Шумен за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Разследването продължава.