Днешният парламент е голям майтап. Сбърках, не е майтап – трагедия е. Това написа във „Фейсбук“ Слави Трифонов по отношение на това, което се случва на първото заседание на Народното събрание.

„…Защо е такъв тоя Парламент? Защо е такъв футболът? Защо са такива полицаите? Е, отговорът е ясен и ние не бива да се срамуваме от това, или ако се срамуваме, е крайно време да направим нещо по въпроса. Българският футбол е такъв, защото ние сме такива. Българските полицаи са такива, защото ние сме такива. И българският Парламент е такъв, защото ние сме такива“, пише още Трифонов.

„И футболистите и Българският футболен съюз са българи, и полицаите и полицията са българи, и политиците и Парламента са българи. Тоест, като гледам днешния Парламент, той безусловно ми прилича на огледало, в което се оглеждаме всички ние. Всички, които сме български граждани, живеем в тази държава, и в крайна сметка носим отговорност и за българския футбол, и за полицията, и за Парламента“, продължава Слави Трифонов.

„Блазня се и да кажа, че и сега съм виновен за това, че те не могат да си изберат председател, ама тоя път обективно няма как. Просто „Има такъв народ“ не е член на сегашния Парламент“, казва той.

„Затова моралът е толкова важен. За всички. И основно за политиците. Защото политиците носят повече отговорности от нас. Заради решенията, които взимат, законите, които правят и фактът, че управляват държавата. Затова, ако искаме да се оглеждаме в това огледало “Парламента” и да ни харесва това, което виждаме, безапелационно трябва много внимателно да избираме. И следващия път, и по-принцип“, завършва Трифонов.