Увеличава се търсенето на платена любов в България. Приходите от черния бизнес са близо 250 млн. лева в страната и почти 1 милиард извън нея, показва анализ на Центъра за изследване на демокрация. 

Журналистът Марин Николов успя да разбере подробности за мръсния бизнес от проститутка, която набира компаньонки за работа чрез обява в интернет. Млада жена със скрита камера се явява на интервю. Дамата й разяснява особеностите - търсенето, предлагането, парите и отчисленията за шефове.

Снимка: btvnovinite.bg

Парите се делят 50 на 50 с шефовете. Стандартна секс услуга за 1 час е 100 лева, а за половин – 70. Конкуренцията обаче е голяма и не трябва да се очаква още в началото да изкараш големи пари, предупреждава секс работничката.

Снимка: btvnovinite.bg

Разказва, че е в бизнеса от юни и си търси колежки. И че все повече жени в София влизат в занаята заради бедност или безработица. Стотици техни обяви с цени от 50 до над 200 лева на час виждаме в различни сайтове . Разказът потвърждава анализа, че има скок в предлагането.

„Ако на времето София беше поделена между 3-4 вериги, сега има фрагментиране на пазара, т.е. има индивидуално работещи”, обяснява експертът Тихомир Безлов от  Център за изследване на демокрацията. 

Има скок и в търсенето.

Снимка: btvnovinite.bg

„Процентът на хората, които казват, че са ползвали услугата, буквално се удвои спрямо предишните ни изследвания от 2009–2012 г.Просто от 5-6 процента на 13”, пресмята Безлов.

„Ако ти се държиш ок с клиентите, не ги претупваш, държиш се добре, ще започнат да прииждат към тебе и ти ще започнеш да взимаш редовни клиенти. По принцип те са си съвсем нормални хора 2442

Въпреки скока в местния пазар, платената любов на българки зад граница и тази година държи първо място по приходи за родната организирана престъпност, обобщава изследването. След нея се нареждат нелегалната търговия с горива, наркобизнесът и измамите с пари от еврофондове.