Втората част на разследването за "улица на Ада" в Испания разказва за село Семчиново.

Преди две години испански и български полицаи разбиват група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация в Марбея. Сред задържаните тогава е и кметът на пазарджишкото село Семчиново.

Снимка: bTV

На въпрос има ли жени, които насила са карани да проституират, кметът казва:

„Или аз малко телевизия гледам, или аз не знам за такива случаи… Щом минават 5 граници и никой не подава сигнал, сигурно е пожелание. Всеки си има право на избор. Аз не мога да коментирам чужди лични животи.”

Миналия август млада жена заминава за Испания заедно с един от задържаните при акцията през 2017 г. - Иван Русев, също от Семчиново – твърдят близките й. Нямали връзка с нея от месеци.

Снимка: bTV

Тя ходеше с това момче. Ние разбрахме и като родители казахме – това момче не е за нея, той е сводник… Първата му проститутка му стана жена, роди му две деца – близначки… Магия ли им правят, дрога ли им слагат? Не знам, ще те излъжа, как ги подпалват тия момичета.

„Вменяване, че това е микрообщността на жертвата, когато трафикантът е нейният интимен партньор и това е нейното обкръжение и семейство”, обясни поведението на жертвите Камелия Димитрова - секретар, Национална комисия за борба с трафик на хора.

Снимка: bTV


„Започва да й предлага да печелят пари, заедно да си търсят щастието. Като започва лека полека да стяга примката около нея и да я кара да прави неща, с които може би не е съгласна. Но заради любовта, заради общото бъдеще, приема да направи”, каза Надя Кожухарова - Фондация "Асоциация Анимус".

Снимка: bTV

Тя ни е едно дете! Отидохме да се срещнем – да й дам дрехите. Аз исках просто да я отвлека. Насила да си я взема.

Снимка: bTV

Гледайте втората част на bTV Репортерите за "улицата на Ада" тази вечер след централната емисия новини в 19.00 часа - за село Семчиново, откъдето и тръгва мрежата за проституция в Марбея.

Двете части на филма „Улица „Ад” са реализирани от екип на bTV в лицето на: Росен Цветков – автор, Петър Джанаваров, Добромир Иванов и Евгени Генов – оператори, Калояна Климентова – монтаж, Витали Варадинов – графичен дизайн, и Гена Трайкова - продуцент. Те са част от кампанията „Европейски съюз - по-защитени заедно“.