Парламентът спешно изслушва председателя на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова. Искането е внесено от ГЕРБ-СДС, а то е продиктувано от притеснението за това дали ще има достатъчно хартия за машините за вота. 

От “Продължаваме промяната” изразиха опасения, че избирателите в даден момент могат да бъдат принудени да гласуват с хартия. 

Камелия Нейкова увери депутатите, че комисията ще спази всички законови срокове и ако изборите бъдат на 2 април, то хартията за машините ще бъде осигурена. 

Ако обаче вотът е на 26 март, то би било трудно това да се случи, смята Нейкова. Тя каза, че от ЦИК са разговаряли с печатницата на БНБ, които също са уверили, че ще могат в началото на април да доставят нужното количество хартия.  

“Хартията вече е поръчана. Най-ранната доставка може да се определи деветата седмица на годината, т.е. между 27 февруари и 5 март”, каза Нейкова. 

По-късно днес президентът Румен Радев ще се срещне с представители на ЦИК, а след тази среща той ще реши кога да бъдат предсрочните избори