Протестът на партия „Възраждане“ тръгна на шествие по улиците на София. Недоволните събориха оградата на Паметника на Съветската армия. Напрежението ескалира и се стигна  до намеса на полицията, която избута протестиращите. 

Снимка: bTV

При сблъсъците леко ранени са жена на 63 години с контузия на рамото и полицейски служител с охлузвания по крака. 

Снимка: bTV

Шествието премина през министерствата на отбраната и правосъдието, чиито сгради бяха обстрелвани с яйца. То продължи по улица „Славянска“, а след това се отправи към „Орлов мост“, където движението беше блокирано за кратко. Искането е за оставка на кабинета.

Настояванията на протестиращите са за правото на референдум за запазването на българския лев, както и против промените в Конституцията. 

Снимка: bTV

По-рано партийни членове и симпатизанти на „Възраждане“ излязоха пред прозорците на властта, за да поискат оставката на кабинета. Те блокираха движението пред Министерския съвет.

„Аз съм тук заради моите деца и внуци и за бъдещето на България, защото в момента политиците, които ни управляват, не мислят за България“, каза Санка Генчева, протестираща от Карлово.

„Ние сме последната защитна преграда пред пълното унищожение на България и българския народ“, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Протестът приключи пред катедралата „Свети Александър Невски“, където по-голяма част от хората се качиха в автобуси и си тръгнаха. Протестиращите не дадоха отговор от къде са средствата за транспорт на симпатизантите на партията от страната.