Когато преди години се срещнахме с Мирослав, той беше студент по медицина в първи курс. Момче от ромски произход, отгледано от баба си, момче с големи мечти и амбиции.

„Аз още отсега знам с какво искам да се занимавам и това определено е кардиология”, ни сподели Миро още през 2012 г.

И така бързал с мечтата си, че още преди дипломирането му го откриваме в клиника по кардиология. Работи от сутрин до вечер и сбъдва мечтата си.

„Никога не съм си помислял да се отказвам. Винаги съм знаел, че искам да бъда лекар и не съм си представял, че нещо друго мога да работя”, споделя д-р Мирослав Ангелов.

Избира специалността „Кардиология” неслучайно.

„Преди доста години загубих родителите си именно от сърдечно съдови заболявания и… това е едно от нещата, което ме подтикна да се развивам в кардиология…”, признава той.

Ето защо д-р Ангелов се посвещава на каузата да лекува сърдечно-болни.

„За да могат те да се радват на един пълноценен живот, пък и близките им да са с тях… нещо, което на мен не ми се е случвало…”.

Днес го срещаме на церемонията по дипломирането на младите лекари от Медицинския факултет в София. Той е един от над 400-те медици, които се заклеха да помагат.

„Отварят се нови врати, но и много нови отговорности следват оттук нататък, следва още много доказване! И се надявам да бъда в полза на нашето общество, защото все пак то инвестира в мен”, казва д-р Ангелов секунди след връчването на дипломата му.

А постиженията си дължи на своята баба, която и днес е до него.

Баба Добринка не крие сълзите си – които са и от радост, и от мъка.

"Мъчно ми е! Той е сам бабо, сам! Да, има си мен, ама друго си е майката и таткото!”, споделя Добринка.

Д-р Ангелов е гордост не само за нея, но и за брат си Трендафил.

„Как да не се гордее човек с такъв брат! Да е здрав, да гради, да надгражда и да помага на хората!”, казва той.

А д-р Ангелов ще помага на хората тук, защото остава в България.