Състоянието на 12-годишния Александър се подобрява. И днес той ще остане под лекарско наблюдение в "Пирогов" и няма да бъде изписван, съобщи за bTV бащата на детето - Александър Цветанов. Той е неотлъчно до сина си.

Сашко вече се храни самостоятелно и има желание да става от леглото и да се разхожда. Предполага се, че съвсем скоро ще бъде изписан. Бащата благодари на всички, които не спаха дни наред, за да открият детето. 

След щастливата развръзка екипът на bTV тръгна с полицаите към мястото, на което момчето бе открито. Стигна до връх Ветрушка над Радомир. На около километър и 700 метра надолу в едно от деретата, сред храсти и тръни, Александър е намерен.

„Детето е в много добро общо състояние, няма някакви наранявания или увреди, които да имат пряка опасност за живота. С него ще работят психолози“, каза вчера д-р Валентин Димитров, изпълнителен директор на "Пирогов".

Вътрешният министър и главният прокурор заявиха, че се проверяват всички версии по случая с Александър. Мястото, на което е намерен, е било проверявано и преди, заяви Иван Демерджиев. Иван Гешев пък коментира, че предстои сериозно разследване.

Българският червен кръст награди планинските спасители и доброволците към организацията, участвали в издирването на Сашко. С благодарствени грамоти са отличени и хората от клуба по делта и парапланеризъм, които го откриха.