Ръководството на МВР награди 70 души, които са участвали в акцията по спасяването на Сашко от Перник, в навечерието на най-християнският празник Рождество Христово. На церемонията пристигна и самото дете, придружено от баща си. То аплодира своите спасители. 

„Днес ще отличим една малка част от хората, които участваха в едно от най-щастливите събития в моя мандат като служебен министър – откриването на малкия Сашко. Един от най-хубавите мигове, които аз лично изживях, е да мога да го държа днес за ръката, слизайки по стъпалата в министерството“, каза разчувстван министър Иван Демерджиев.

Той подчерта, че намирането на детето е плод на труда на изключително много хора. Според него тези ситуации връщат доверието на хората в полицията, в добрината, която са способни да дадат другите. „Всички трябва да се борим за връщането на доброто в нашия живот“, каза още Иван Демерджиев.

Припомняме, че Сашко изчезна на 11 ноември следобед при разходка в местната планина Голо бърдо. 

Той бе открит в добро здраве в труднодостъпна местност край радомирското село Червена могила след почти девет дни издирване и безпрецедентна акция на полиция, планински спасители и доброволци. След откриването му, момчето беше транспортирано в „Пирогов“.