„Въпреки моята лична загуба искам да подкрепя всички от авиобаза „Граф Игнатиево“, че летателната дейност трябва да продължи. С който и друг да се беше случило, ако Валентин Терзиев беше там, и той щеше да продължи“ - това бяха думите, с които Димитрина Попова, съпругата на загиналия пилот подполковник Валентин Терзиев, се обърна към колегите на съпруга си в края на днешния брифинг в Министерството на отбраната.

Преди това тя отправи въпроси към „Военна полиция“ относно катастрофата с МиГ-29.

Попова помоли командира на авиобаза „Граф Игнатиево“ – ген. Николай Русев, да потвърди изпълнени ли са всички изисквания в летателната подготовка на мъжа ѝ по нормативни документи. Поиска обаче, когато отговаря на този въпрос, да гледа в очите сина на подполк. Терзиев – Александър, когото беше довела.

„Документите със сигурност няма да върнат твоя баща и на нас ни е много тежко. Но това е нашата професия, моето момче. И докато има мъжки момчета като баща ти, които да влизат в самолета, въпреки че знаят, че летят малко, че дежурят много и че не се прибират много често вкъщи, тази държава ще я има. А баща ти беше мъжко момче и ти пожелах, когато се видяхме последния път. Бъди като него – смел и достоен българин. Намери начин да покажеш на България, че си негов наследник“, обърна се ген. Русев към Александър.

А на въпроса на Димитрина Попова той отговори с думите: „За да го допусна до изпълнение на тази задача, значи всичко е изпълнено.“