Катастрофиралият автобус край Своге в събота следобед е на фирма „Мобилус – 5”, регистрирана в Божурище. Шофирал е собственикът на фирмата – Григор Григоров. След инцидента той е настанен в болница ИСУЛ, без опасност за живота е.

bTV се свърза по телефона с неговия съдружник – Румен Павлов. По думите му Григоров е бил професионалист. Преди да започне собствен бизнес, е карал линейка в София.

Според него, ако е вярна информацията, че автобусът не е минал задължителен преглед, вероятно става въпрос за липса на информация, че срокът е изтекъл.

Фирмата "Мобилус 5" работи от 7-8 години с община Божурище. Последният им договор е 5 годишен.

Превозват и деца от детската градина и училището.

Според кмета на Божурище Георги Димов собственикът Григор Григоров често сам е карал автобусите. Досега не е имало проблем. Той също смята, че Григоров е професионалист – опитен и спокоен шофьор.

При инцидента вчера следобед загинаха 16 души, сред които и 13-годишно дете. Тежко ранени са 15 пътници, които са настанени в болници в София. Част от тях са в много тежко състояние и опасност за живота.

Домът на Григор Григоров в Божурище, където е регистрирана фирмата продължава да се охранява от полиция. Очаква се шофьорът днес да бъда разпитан за инцидента.