Премиерът Бойко Борисов и трима министри са под карантина, съобщиха от Столичната регионална здравна инспекция.

Те са били сред контактните лица на заразилия се с COVID-19 зам.-министър на регионалното развитие Николай Нанков. По-рано той обяви, че е с положителна проба за коронавирус.

След положителния тест на Нанков е наложена изолация в домашни условия. Съгласно заповедта на здравния министър на карантина подлежат всички близки негови контактни лица.

Същите са установени, информирани и предстои да им бъдат връчени предписания, поясниха от РЗИ-София.

Освен премиерът, контактни лица са били и регионалният министър Петя Аврамова, финансовият министър Кирил Ананиев, земеделският министър Десислава Танева, както и Севделина Арнаудова от централата на ГЕРБ.

Карантините на Борисов и министрите ще бъдат с различна продължителност, уточни пред bTV директорът на Столичната здравна инспекция, д-р Данчо Пенчев.

- Всички ли в момента се намират под карантина – и премиерът, и министрите?  
- Да.
- Те имат ли PCR тестове, направени ли са им?
- Вижте, ние първо гледаме контактните , след това започваме да виждаме кои имат PCR тестове, след това питаме колко PCR теста има. И след като видим колко PCR-а има, тогава преценяваме оценката на риска, и ги карантинираме или ги оставяме за още дни. Това, което е ясно е, че ще имаме различни карантини за различните лица.