Премиерът Бойко Борисов ще е в самоизолация, след като стана ясно, че зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков се е заразил с коронавирус. Двамата бяха заедно на обиколка преди дни.

„Към момента се чувствам добре и съм под карантина у дома, в интерес на здравето на всички, с които общувам. Тестовете направих не заради симптоми, а превантивно - от началото на пандемията се тествам редовно заради големия брой хора, с които работата ме среща всеки ден“, написа Нанков.

Преди само 5 дни той се включи в обиколка на строителните обекти в страната с участието на премиера Бойко Борисов.

Министър-председателят си е направил тест тази сутрин, който е отрицателен. Въпреки това ще е под карантина.

По-рано днес се срещна със зам.-държавния секретар на САЩ.

На кадрите, качени във фейсбука на министър-председателя, се виждат и други членове на управлението. От МРРБ казаха за bTV, че ресорният министър Петя Аврамова ще се самоизолира. Онлайн изданието на „24 часа“ цитира МФ, които са обявили, че финансовият министър Кирил Ананиев „ще изпълни стриктно указанията на РЗИ“.

Същото ще направи и земеделският министър Десислава Танева, съобщиха от МЗХ за bTV.

По наредба на задължителна карантина подлежат всички лица, които са имали контакт с болен 48 часа преди позитивния резултат от PCR тест.

„Надявам се никой от контактните с мен да няма проблем! Пазете се и спазвайте стриктно противоепидемичните мерки!“, завършва публикацията на Николай Нанков.