Рокади в Държавната консолидационна компания. Служебната власт назначи уволнения от Корнелия Нинова бивш член на ръководството Венцислав Димитров.

Мотивът е оздравяване на дъщерните оръжейни фирми "Кинтекс" и ВМЗ- Сопот.

Досегашният шеф на ДКК, Смиляна Нитова - остава в ръководството. Тя обаче нарече рокадите "беззаконие". 

В писмо до медиите Нитова заявява, че е "шокиращо, че избраният за нов изпълнителен директор е едновременно и председател на Съвета на директорите, който трябва да сключи договор сам със себе си, и да се самоконтролира". Тя добавя, че новоназначеният няма право на поста, след като е уволняван преди.

Новият директор отрече да има проблем и видя в уволнението си от предишната власт политически причини.

„За трайно несправяне с възложените задължения, не за провинения. Това е нещо оспорвано и е в съдебна фаза. Ние сме преседяли в борда на директорите 2 месеца и сме имали точно 2 заседания. Целта на служебния кабинет е максимално бързо да възстанови търговския и производствен ритъм в тези компании“, заяви Венцислав Димитров, изпълнителен директор на ДКК.

ВМЗ-Сопот също е с нов директор, а съветът на "Кинтекс" се сменя изцяло с изключение на един от членовете - единственият гласувал против плащания към офшорна фирма в Дубай този месец, каза още Димитров.