"Нашите показатели са добри. Нямаме задължения. Заплати се дават редовно и сме избрани по законовия начин след конкурс и изпити". Това заяви в „Тази сутрин“ Делян Начев, директор на НИТИ Казанлък.

В последните дни на правителството на Кирил Петков вицепремиерът Нинова издаде заповед за смяната на ръководството на дружеството. Все още не вписан нов директор, като заради това Начев все още изпълнява длъжността.

Според него някой сериозно е подвел председателят на БСП.

„Някой е довел до знанието на г-жа Нинова много сериозни неистини. Това, което произвеждаме, не е архивна дейност. Някой е изградил невярно впечатление. Тук се работи с оръжия, боеприпаси и специална продукция“, добави Начев.

Той допълни, че все още не знае какви са мотивите за смяната на борда на директорите. Очаква се Румяна Друмева да заеме поста на изпълнителен директор.

„На нея може да се разчита, ако предприятието се занимава със съхранение на документация. Това е правила тя цял живот“, посочи Начев.

НИТИ Казанлък пласира продукцията си основно в Северна Африка. Единствено чрез държавното дружество „Кинтекс“ се изнася продукцията.