Димитър Димитров е новият директор на столичното предприятие „Екоравновесие“, съобщиха от Столичната община.

„Смяната на ръководството е била належаща, след като новият екип на Столичната община се е запознал с тежкото състояние на общинските приюти, свързани с недопустимия начин на отглеждане на безстопанствените кучета, лошите условия за работа на хората и неясното финансово състояние", допълват от пресцентъра от Столичната община.

Димитър Димитров има дългогодишен опит в администрацията. Той си поставя за цел да разреши тежката управленска криза, довела „Екоравновесие“ до това състояние. 

Създадена е комисия с участието на представителите на общината и на гражданския сектор, която да направи инвентаризация на настанените към момента кучета в клиника „Връбница“ и да даде предложение за подобряване на отглеждането им.

Беше спряна обществената поръчка за храна със занижени показатели, като предстои да се направи нова процедура, с която да се осигури питателна храна. Създаден беше ред и осигурен достъп на доброволци до помещенията на приютите, за да помагат на служителите в ежедневната им дейност.

„Назначаването на новия директор дава шанс за решаване на залежали с години проблеми, но независимо каква инвестиция се направи в „Екоравновесие“ и колко добри специалисти са привлечени на работа, проблемът с бездомните кучета няма да бъде разрешен, докато има безконтролно размножаване на домашните животни и липса на отговорност у стопаните им. Единственият начин на спиране на притока на нови кучета към приют „Горни Богров“ и поетапно намаляване на настанените там животни е насърчаването на осиновителската дейност и мащабна информационна кампания за ползите от ветеринарномедицинската кастрация“, допълват от общината.