Окръжен съд – Варна уважи исканията на прокуратурата и остави в ареста родителите на двете деца, намерени мъртви в апартамент във варненския квартал "Владислав Варненчик".

Мъжът и жената са привлечени към наказателна отговорност за палеж с последвали значителни вреди и последвала смърт. Наказанието, което законът предвижда за това деяние, е "лишаване от свобода" за срок от 5 до 15 години, съобщават от прокуратурата.

При потушаването на пожара, възникнал в събота вечерта в апартамент в морския град, беше установено, че в жилището има две починали деца – на 4 години и на по-малко от една година.

В хода на работата по случая са извършени огледи на местопроизшествието, разпити на свидетели, иззети са веществени доказателства, назначени са редица експертизи.

Продължава работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до възникването на тежкия инцидент, както и до смъртта на двете деца.

Действията по доказване и документиране на извършеното престъпление продължават. Определението на съда за вземане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" може да бъде обжалвано пред Апелативен съд - Варна.