Поредно нападение над медик. Този път в Шумен. Лекарка от местната болница беше атакувана словесно и физически от родителите на дете.

Нападението се случва в спешното отделение на местната болница. В ранните часове на вторник група граждани пристигат, всички със симптоми на хранително отравяне.

Дежурният лекар д-р Айлин Ахмед започва да ги преглежда един по един, като в групата има и дете. Докато се обсъжда задължителната консултация с педиатър, родителите му стават агресивни и следва нападението.
 
С треперещ глас д-р Ахмед разказва, че първо започва да буйства бащата на детето – псува, обижда и тръгва агресивно към нея, когато я чува да призовава да се извика полиция.

"И в този момент той тръгна към мен с цел да ме нападне, дойде охраната, застана пред мен, изкара ги навън. С него имаше още хора", разказа д-р д-р Айлин Ахмед.

В същия момент майката хваща лекарката за гушата и започва да я души.

"Като ме нападна, думите няма как да ми излязат от съзнанието, защото тя каза "ще убия за детето си, всичко ще направя", а в този момент аз се опитвах да направя всичко за нейното дете", допълни д-р Айлин Ахмед.

Въпреки нападението, д-р Ахмед преглежда всички, след което рухва от шока и стреса.

"Аз после бях със световъртеж, с повръщане на следващия ден докъм 12 часа. Дадох обяснение на полицаите, продължих да си повръщам, наложи се да ми включат интравенозна медикаментация", обясни докторката.

От болницата в Шумен заявиха, че нападението не е изолиран случай.

"Словесната агресия е почти ежедневие. Скоро имаше случай, когато беше счупено стъклото на спешно отделение с ритник", съобщи д-р Димитър Костов, директор на МБАЛ-Шумен.

От прокуратурата съобщиха, че са повдигнали две обвинения на мъжа и три на жената.

"За закана за убийство на всеки един от тях. Едро хулиганство, извършено с изключителна дързост и цинизъм, и за жената е повдигнато обвинение за това, че е причинила лека телесна повреда", заяви Любомир Георгиев, районен прокурор.

Двамата са от Каспичан. В деня преди нападението са били на сватбено тържество с останалите, потърсили помощ в злополучната нощ. Не успяхме да открием за коментар присъствали на инцидента от въпросната групата.