Баща на невръстен пациент посегна да удари лекар. Поредният случай на насилие в болница е от Добрич. Около 23 ч. в неделя вечерта д-р Москова преглежда 6-годишно дете, изпратено от Спешното отделение за консулт.

"Лечението можеше да се проведе вкъщи. Още повече, че детето има и хронично заболяване и е стресово за него да бъде в лечебно заведение”, обясни д-р Мариана Москова.

Д-р Москова предлага на родителите да му постави инжекция, за да спре повръщането и да изпише лекарства за лечение вкъщи.

Родителите настояли то да бъде прието и лекарката позвънила на дежурния инфекционист.

"Тъй като детето плачеше много силно и не чувах какво си говорим, помолих ги да излязат във фоайето. Това вече предизвика агресия на родителите, на майката, особено на бащата. Започна да заплашва отново, че ще ме убие, че ние сме некадърни, че не можем да работим, посегна към мен да ме удари", допълни лекарката.

Разгневеният родител ударил още стените, вратите и счупил стъклото на асансьора. Извели го охранителите.

"Д-р Москова е изключителен специалист, много добра като детски лекар, учудващо е, че бащата е реагирал по този начин. Поне по данни на д-р Москова, видимо под алкохолно въздействие", каза д.-р Бисер Ботев, зам.-директор на МБАЛ–Добрич.

Случаят тепърва се разследва от полицията, тъй като жалбата е подадена вчера.