„Паметта на министър-председателя очевидно се нуждае от освежаване след като на 7 октомври 2018 г. от мястото на събитието се хвали пред медии с усвоените от правителството му средства и доставените автомобили, а днес няма спомен за обществената поръчка, договорена от подчинената му администрация.“ 

Това обявиха от президентската администрация, след като по-рано днес от ГЕРБ поискаха държавният глава Румен Радев да се откаже от кандидатурата си за втори мандат заради скандала с разследването на ОЛАФ за неправомерно купени с евросредства полицейски джипове.

По информация от източници на bTV в доклада на ОЛАФ се споменава и името на бившия служебен вътрешен министър, сега съветник на президента – Пламен Узунов. 

„Президентската институция отново призовава за пълно осветляване не само на този случай, но и за проверка на изразходваните милиарди левове през последните години, включително в случаите, когато обществени поръчки не се провеждат изобщо и преустановява да взима отношение към този изкуствено раздухван в медиите сценарий“, пише още в становището им. 

Днес премиерът изиска от министъра на вътрешните работи Христо Терзийски да докладва по казуса с парите за полицейските автомобили, които ще трябва да се връщат на Европа. 

„Както обикновено „крадецът вика дръжте крадеца“ и все някой му е виновен на това Президентство“, коментира Борисов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!