Разследващите, които работят по случая с фамилията Арабаджиеви, продължават да откриват пари в брой – при акция в Бургас са намерени 500 хил. лева, научи bTV.

При акцията има трима задържани, като те са арестувани за 24 часа, но не е ясно дали ще бъдат обвинени.

При полицейска проверка на джип с трима пътника, у двама от тях са намерени хартиени пликове, съдържащи около половин милион лева.

Снимка: Десислава Генева

Установено е, че едно от лицата, у което са намерени над 298 000 лева е пряко свързано с управлението на едно от инкриминираните дружества по досъдебно производство – на захарния завод „Кристал“ в Пловдив. У друго лице е намерена и иззета сумата от 200 000 лв.

Очакват се още арести.

Ветко и Маринела Арабаджиеви се издирват от началото на септември с европейска заповед за арест, а при обиски в техни имоти спецпрокуратурата намери 10 млн. лв.

Вчера съдът отмени гаранцията от 20 хил. лв. на сина им Вълчо Арабаджиев и го върна в ареста.

Засега в прокуратурата няма данни дали Арабаджиеви ще се предадат сами. Вчера адвокатът на сина им заяви, че до дни те ще се приберат у нас.

Снимка: Десислава Генева

"Прокуратурата не приема уведомления, казани пред микрофони.
При цялото ми уважение към позицията на защитата, не бих могъл да работя с голословни твърдения", заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти.