Окончателен край на коалицията „Обединени патриоти“. Днес и трите формации заявиха, че работят за самостоятелно явяване на парламентарните избори. 

След ВМРО и „Атака“ обяви, че ще търси нова формула, за да участва в изборите. Партията на Сидеров напусна коалицията преди 2 г., а днес лидерът ѝ критикува начина, по който партньорите му са участвали във властта. Не за първи път в историята на патриотичните отношения. 

„Министерството на отбраната стана агенция за недвижими имоти. Другият вицепремиер се занимаваше с това да затваря печеливши заведения, да убива среден и малък бизнес и да отваря тоалетни, което не беше основната кауза. Хората очакваха други неща – да поощрим българската индустрия, земеделие, суверенитет. 

От НФСБ отговориха за bTV: „Не желаем да участваме в реанимирането на провалени политици, коментирайки неверни твърдения“.

От ВМРО отговориха на упреците на Сидеров. „Всеки ден той участва в протести срещу правителството, в което той пряко участва и него е напуска; - с негови зам.-министри, областни управители и хора на други ключови позиции“, заяви Юлиан Ангелов, председател на предизборния щаб на ВМРО.

Миналата седмица стана ясно, че ВМРО ще се явят на предстоящите парламентарни избори без НФСБ. „ВМРО самостоятелно прескочи 4-процентовия праг на евроизборите, на местните избори удвои резултата - на 240 общински съветници в цялата страна. Очакваме на парламентарните избори да е още по-голям резултатът. 

След анонса им, от Националния фронт за спасение на България съобщиха за bTV, че работят също за самостоятелно явяване на вота.