2018 г. определено не беше добра и успешна година за няколко известни богати фамилии у нас. Арести, обвинения от прокуратурата и запори на банкови сметки и луксозни имоти ги споходиха през последните 12 месеца.

Както казва народът, и богатите също плачат.

Първи зад решетките попадна алкохолният бос Миню Стайков. Лоша година и за сина на Маринела и Ветко Арабаджиеви – Вълчо. От 11 септември той е в ареста, а родителите му се издирват от Интерпол. От френската Ривиера семейство Евгения и Николай Баневи внезапно се озоваха в следствения арест в столицата.

Милиони, събрани в куфари, в кутии за обувки и швейцарски сметки. Укриване на данъци и изпиране на милиарди. За това говори прокуратурата в последните три месеца, повдигайки завесата на тайния финансов живот на Ветко и Маринела Арабаджиеви, Николай и Евгения Баневи и на бизнесмена Миню Стайков.

Стайков е в ареста за данъчни престъпления и пране на пари. Синът му - Стайко все още се издирва. Не съвсем като във филма Наркос, на последното заседание за по-лека мярка за неотклонение, собственикът на „Винпром Карнобат” се появи в инвалидна количка.

Семейството Арабаджиеви, които според обвинението са във Франция, не изпълниха обещанията на адвоката си, че ще се върнат до дни в България. От същата дестинация, но с белезници, си дойдоха Евгения и Николай Баневи за съсипването на над 100 завода по време на приватизацията. Сумите на изпрани левове нараснаха до над 1 милиард.

„Отлично знаете, че когато дойдоха ГЕРБ на власт аз казах, че на власт идва една шайка разбойници. Нищо от това, което съм казал не ме опроверга. Чрез вас искам да се обърна и към българската общественост – тя би ли поискала веднага оставките на Цацаров и на Гешев, ако не открият 1 милиард по сметките в Швейцария?”, заяви пред камерите в съда бившият собственик на футболния „Берое”.

Отговорът какво ще се случи след знаковите арести предстои.