"Оказа се, че Георги Семерджиев е без шофьорска книжка от 2005 г. До ден днешен той е управлявал различни МПС-та, без да е водач по силата на закона." Това обяви на брифинг в МС вътрешният министър в оставка Бойко Рашков след тежката катастрофа, при която загинаха две млади момичета. 

Семерджиев е представял при проверки фалшив документ. От една подобна е избягал, а книжката е останала при полицая, добави Рашков. 

"Имаме безспорни данни, че той се е постарал да получи шофьорска книжка от Швейцария, от която получихме информация, че Швейцарската конфедерация не е издавала на този гражданин подобен документ. С този документ се е представил при няколко проверки, при едната е избягал и този документ, макар и фалшив, останал в ръцете на полицейския служител", обясни вътрешният министър в оставка. 

Той добави, че от МВР са изпращани материали в прокуратурата с мнение за образуване на досъдебни производства именно по повод, че Семерджиев е управлявал автомобили, без да има свидетелство за правоуправление.

Рашков разкри още подробности около бившия футболист. 

„Семерджиев е бил свидетел срещу лице, което се е занимавало с разпространение на наркотици, но явен свидетел. Но това в никакъв случай не го е поставило в привилегировано положение“, каза още Рашков.

Той допълни, че МВР действително има данни за втори човек в автомобила на Семерджиев, но това подлежи на доказване. Вътрешният министър каза също, че Семерджиев вече е излежал една присъда, но след като е бил пуснат от затвора, той не е бил проверяван от органите на МВР.