Ръководството на браншовата камара "Пътища" се срещна с премиера Стефан Янев и министри. Поводът е решаването на проблема с неразплатените дейности за ремонт и строителство на пътища.

Пътните строители протестираха и дори блокираха центъра на София заради исканията си. През седмицата те се срещнаха и с президента Румен Радев, пред когото поставиха своите искания. След разговорите с държавния глава те обявиха, че прекратяват протестите си, но остават в стачна готовност.

По техни думи държавата е натрупала задължения към тях в размер на 1 300 000 000 лева. Според властта обаче са направени възлагания над стойността на договорите със строителните фирми.

"Организирахме тази среща, за да вземем неотложни решения за строителния бранш, който отговаря за инфраструктурата – както за изграждането, така и за поддръжката. Преди началото на зимния сезон трябва да сме наясно и да имаме представа как точно ще се извърши поддръжката на пътищата", обясни Стефан Янев.

По време на актуализацията на бюджета Асен Василев предложи плащанията по договорите да бъдат извършвани за 5-годишен период, на равни интервали от 2022 г., но парламентът не прие това решение.