"Не съм заплашван от Кирил Петков и Асен Василев. Сигнали срещу тях не съм подавал, защото няма за какво. Важно е да не се правят спекулации”, каза в пред журналисти в парламента Радостин Василев.

Той обясни, че е бил призован в Районната прокуратура и е дал обяснение в качеството си на пострадал. Допълни, че е получил сериозни заплахи заради действията си, свързани с разпространяването на записа от заседанието на Националния съвет на "Продължаваме промяната".

"Не съм принуждаван да пускам или да не пускам записа. Заплашван съм заради действията си първо, след като обявих пресконференцията и след това като го пуснах. Други записи нямам", заяви Радостин Василев.

По думите му единственото нещо, което го запазва да не му направят нещо в момента, това са обществото и гражданите, които искат да знаят какво се случва.

Василев обясни, че служителите на МВР, които го охраняват, са с него 24 часа, защото продължава да получава заплахи и се страхува за живота си.

"Най-недоволни са тези, които зад кулисите и тайно се опитаха да направят коалиция зад гърба на гражданите", каза Радостин Василев.

Той заяви, че президентът Румен Радев не стои зад решението му да публикува записа. 

Василев каза още, че политическият му проект е в ход и има огромната подкрепа на гражданите. На въпрос дали е искал да бъде спортен министър в правителството, той отговори - не.