„За тези 10 месеца върху вас се стовари цялата тежест на кризата. Показахте, че страна ни може да се управлява прозрачно, отговорно и отчетно“, заяви президентът Румен Радев пред служебното правителство на „Дондуков“ 2.

"Бяхте сплотен отбор, обединен от една кауза- България. Имахте вярва във всичко, което правите. В МВР започнаха оздравителни процеси. В здравеопазването има огромен прогрес със спешната медицинска помощ по въздух. Служебните правителства най-много придвижиха този процес. Надявам се, че до средата на юли ще имаме два хеликоптера на лизинг", заяви Радев.

По думите му проектът за детската болница е необратим. "Най-голямото удовлетворение за вас е, че придвижихте страната напред", категоричен бе Радев.

„Въпреки ограничените инструменти на служебното правителство, вие не само се справихте с овладяването на тежките кризи, но и решихте стратегически въпроси и отворихте нови възможности за възходящо развитие на страната“, каза президентът.

„Организирахте за първи път прозрачни договори за доставки на газ. Дадохте спокойствие на следващите правителства за години напред. "Лукойл" се регистрира в България и плаща данъците си тук, а това не постигна нито едно редовно правителство“, каза Радев на бившите вече служебни министри.

Той им благодари за проведените честни избори. „Привлякохте и първия транш от плана за възстановяване. Одобриха се всички 10 европейски програми. Обиколихте цялата страна, за да могат всички малки и средни предприятия да разберат, че има държава и тя ги подкрепя“, посочи Радев.

„Обвиниха ви в първия ден, че саботирате ОИСР, а вие постигнахте немислим до момента прогрес. Пуснахте нови отсечки от магистралите и дадохте много разрешителни за строеж. В последния си работен ден открихте три нови хладилни камери на "Капитан Андреево", каза още Радев.

"България ще продължи да разчита на вашия професионализъм и отговорност. Благодаря ви, че работихте всеотдайно и почтено за България", заключи президнетът.