Работещи в Българското национално радио (БНР) изразиха недоволството си от поисканата от Съвета за електронни медии (СЕМ) оставка на генералния директор на медията Светослав Костов. Този път се проведе протест в негова защита.

“Хоризонт не е БНР, както София не е България”. Това заявиха част от служителите на националната медия, които излязоха на протест пред сградата на радиото.

Снимка: btvnovinite.bg

По думите им “на този етап оставката на генералният директор Светослав Костов няма да реши проблемите в медията“ и определят случващото се като саботаж. Те искат да се даде шанс на сегашното ръководство.

„Има положителни промени. Нещата, които са застъпени в неговата концепция. И ние искаме това нещо да продължи. Ако той подаде оставка, какво ще се случи с останалите звена. Да, ще се потушат  проблемите в "Хоризонт". А  останалата част от радиото - какво се случва с тях? Знаете, че протестите в радиото не са от сега. Само че сега се обръща внимание, защото беше организирана отвън цялата тази акция”, заявява Дарина Григорова, председател на радиосдружение „Подкрепа”.

Следващият протест е насрочен за четвъртък пред сградата на СЕМ. Миналият петък регулаторът даде срок от една седмица на генералния директор на БНР Светослав Костов да напусне поста си.

Мотивите - в медията обстановката е напрегната и има разделение.