Парти в нощно заведение в Благоевград възмути медиците у нас на първа линия. Преоблечен като медик в предпазно облекло барман, имитира дезинфекция.

Партито се е провело миналата сряда, на него е присъствала и Биляна. „За тези 3 месеца всички хора преживяха доста тежки моменти, да си седят вкъщи, затворени и се опитаха да го преобърнат от шеговитата страна, да може по някакъв начин да ни помогнат да се забавляваме“, каза жената.

Снимка: btvnovinite.bg

Забавата, обаче, се случва на гърба на лекарите, категорични са от Националната асоциация на работещите в спешната помощ. Д-р Десислава Кателиева изразява възмущението си в позиция в социалните мрежи, като нарича случилото се „гавра“.

„Определено не го приемаме като поздрав, а напротив – ние сме обидени. Малко в повече ми дойде. Това е проява на лош вкус – ние вече 4 месеца работим по този начин, облечени в тези гащеризони. Някои не са излизали от Ковид отделенията…Явно тези млади хора не осъзнават какво е да си облечен по този начин!“, посочи д-р Кателиева.

Снимка: btvnovinite.bg

От клуба казват, че целта е била само забавление за хората, след дългата изолация. „Това въобще не е насочено към лекарите, ние не сме дезинфекцирали заведението, това е азот, който ние пръскаме и, разбира се, от името на цялото заведение мога да се извиня на всички наши медици, които а на първа линия, ако са се почувствали накърнени, не е било това целта“, посочи Диджей Лука.

От клуба обясниха още, че всяка седмица техен служител влиза в различна роля – на полицай или пожарникар, например.