Отново шествие на творци с искане за оставката на директора на Народния театър Васил Василев. А той запази мълчание.

„Не мога да забравя и премълча думите на директора, че в Народния театър не са важни личностите. Защо изобщо работим“, каза актьорът Христо Гърбов.

„Как така няма значение?! Иван Вазов дали има значение, защото театъра така се казва“, казва и актьорът Валери Йорданов.

Протестното шествие започна от Министерството на културата и продължи до Президентството и Министерския съвет. А там се появи и уволненият дисциплинарно в началото на месеца Александър Морфов, който беше посрещнат с аплодисменти.

„Вината е на Василев, който разцепи театъра и ги купи с много пари и заплахи. Това, че артистите не ме подкрепиха, ме боли най-много. Не може Велислава Кръстева да ходи като бито куче след Ахмед Доган - тя унизи не само себе си, но и театъра и артистите. Това ме провокира. Моят протестът беше срещу мълчанието на директора, който я прие и я защитаваше до последно. Той просто няма думата, той не е свободен, той е слуга“, заяви режисьорът Александър Морфов.

В началото на седмицата знакови лица от киното и театъра се обединиха и създадоха „Движение за култура“ като противодействие на скандалите в най-голямата трупа на България.

„С две думи да не се мълчи, защото в България основно това става - хората се страхуват, преглъщат и търпят“, каза актьорът Камен Донев.

Потърсен за коментар директорът на Народния театър Васил Василев отказа да застане пред камерата на bTV.