В глух коловоз отиде делото срещу бивши началници на Агенция „Пътна инфраструктура“, които трябваше да отговарят за катастрофата край Своге от август 2018 г., при която автобус излетя от прясно ремонтиран пътен участък и 20 души загинаха. Съдът е върнал обвинението на прокуратурата заради неясноти и противоречия в тезата, пише „Капитал“.

Светослав Глосов и Дончо Атанасов бяха обвинени, че не са предприели действия, за да се приведе качеството на настилката в състояние така, че да е безопасна. Според прокуратурата с неизпълнението на своите задължения те са целели облага за изпълнителите на струващия 23 млн. лв. ремонт на пътя – „Трейс“.

Софийският градски съд прекратява делото с мотива, че обвинението не казва ясно каква точно е вината на Глосов и Атанасов, има противоречия в обвинителната теза, а освен това не е ясно защо не е обвинен и третият член на Управителния съвет на агенцията от това време, пише деловият седмичник.

Противоречия, „лишаващи и двамата обвиняеми от възможността да разберат в какво са обвинени и да осигурят адекватна на обвиненията защита“, фактология „значително предхожда инкриминираното бездействие на двамата подсъдими“ – всичко това е резултатът от 2-годишното разследване, заявките за наказване на виновните и оставките в правителството.

Строителният министър Николай Нанков обаче с днешна дата е зам.-министър и участва активно в обиколките на инфраструктурни обекти, провеждани от премиера. Транспортният Ивайло Московски пък отиде в управлението на Черноморската банка за търговия и развитие.