Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с изявления, направени на 13 декември от депутат от политическа партия и от министъра на вътрешните работи, касаещи отправени заплахи спрямо тях.

В понеделник по време на дебатите за структурата и състава на новия Министерски съвет депутатът от „Продължаваме промяната“ Христо Петров – Ицо Хазарта обяви от парламентарната трибуна, че е бил заплашван, че ще загуби най-ценното си, ако подкрепя Кирил Петков и Асен Василев. 

По-късно в кулоарите на парламента вътрешният министър Бойко Рашков заяви пред журналисти, че и към него са отправяни заплахи.

Наблюдаващ прокурор ще извърши лична проверка по случая. В хода на същата са изпратени писма до Народното събрание и до МВР, в които във връзка с изявленията са отправени и конкретни въпроси.

Поискано е да бъде уточнено евентуално от кого са направени заканите, кога и къде се е случило това и по какъв начин са отправени конкретните заплахи.

„След събиране на относимата информация наблюдаващият прокурор ще прецени налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер. В случай че такива са налице, ще бъде образувано досъдебно производство“, съобщават от прокуратурата.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!